Zoeken in deze blog

maandag 1 september 2014

Aubergine in massalakip met cocosroom.



Nodig:
500 gr kippendijenfilets in reepjes gesneden
2 uien klein gesnipperd
1 tl ketoembar
1 el massala
2 tenen knoflook geperst
 1 madame jeanette
250 ml romige cocosmelk
3 tl komijnzaad geroosterd
1 grote aubergine ongeschild in blokken gesneden.
1 el tomatenpuree met een lepel water verdund
2 maggiblokjes
1 grote tomaat klein gesneden.
3 tak selderie klein gehakt
zout


Bereiding:
Verhit de olie.
Bak de kipreepjes met 1 van de gesnipperde uien, de knoflook en ketoembar.
Voeg de tomatenpuree en massala toe.
Zet de kip apart.

...met vermicellirijst en gehaktballetjes
Bak de andere ui met de tomaat en komijn. Voeg hieraan de aubergine toe. Bak dit een paar minuten.
Voeg vervolgens de kip met alle saus toe aan de aubergines.
Schep de inhoud van de pan goed om.
Voeg nu de cocosroom toe.
Voeg selderie toe.
Verkruimel de maggiblokjes door het gerecht.
Roer intussen goed.
Voeg 1 dl water toe en meng alles tot een homogene saus is verkregen.
Leg de Madame Jeanette of adjoemapeper in de saus.
Plaats een deksel op de pan, plaats de pan op een sudderplaatje en laat het gerecht ca. 20 minuten sudderen. De schil van de aubergine moet zacht zijn.

Proef of het gerecht zout genoeg is.

Op de foto's is het gerecht afgebeeld met Gehaktballetjes met Indische kruiden en vermicellirijst.