Zoeken in deze blog

woensdag 1 april 2015

Bruschetta’s gerookte forel

Nodig:
Een chiabatta in plakjes gesneden. (stokbrood of ander verwenbrood mag ook.)
Gerookte forel (ik haal de mijne gewoon bij de supermarkt)
Rode of gewone uiringen
Geklopt eitje
Parmezaanse kaas
Alfalfa

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de sneetjes brood naast elkaar op een bakplaat.
Prak wat gerookte forel en beleg het sneetje hiermee.
Bestrijk dit met wat geklutst ei.
Leg er dan wat stukjes uien of uiringen overheen.
Leg hier dan plakjes of verkruimde Parmezaanse kaas overheen.

Met gewone uiringen
Plaats de bakplaat in de oven gedurende 10 minuten of totdat de kaas gesmolten is.
Verwijder de plaat uit de oven.
Verdeel plukjes alfalfa over de bruschetta’s.


Opdienen als snack, bij de soep of als amusehapje bij het diner.