Zoeken in deze blog

woensdag 29 juli 2015

Gegrilde Beenham Chili Paprika

Nodig:
1 beenham van een kilo

Bereiding:
Wrijf en masseer de ham goed in met een paar lepels van de Dry Rub.
Wikkel de ham dan in vershoudfolie of  aluminiumfolie. Een afsluitbare bak of schaal is ook goed.
Laat de ham minimaal een uur staan, maar bij voorkeur langer. Tot ruim een etmaal is niet raar.

Verwijder de ham uit de verpakking na het marineren.
Deel een houtskoolgrill in op indirect grillen. Oftewel zorg dat het vlees straks niet direct boven het vuur komt te liggen maar ernaast met een lekbak eronder. Daarvoor verdeel je de barbeque in ruwweg twee delen. Op het ene deel plaats je de kolen. Op het andere deel de lekbak. Daar bovenop het grillrooster. Dit werkt het beste met een afsluitbare barbecue.
Breng de grill op een temperatuur van 200 graden.
Plaats de ham boven de lekbak en sluit het deksel van de barbecue.
Keer de ham regelmatig en begin deze na ca. 20 minuten elke 10 á 15 minuten in te smeren met de Worcestershire grillsaus.
De grillsaus breng je op door het vlees er met behulp van een kwast mee in te smeren.

Hou verder het deksel zoveel mogelijk gesloten en controleer de grill temperatuur op 200 graden.

De kerntemperatuur van het vlees meet je met een thermometer. Steek deze tot in het centrum van het stuk vlees. Na ongeveer 15 minuten kun je de thermometer aflezen. In geval van een beenham van een kilo moet de temperatuur in de kern van het vlees 70 graden zijn voor rosé resultaat.

Heb je geen thermometer dan kun je het vlees na ca een uur indrukken met je vinger. Vuistregel: Als het aanvoelt als het aandrukken van de muis van je hand is het vlees vrijwel gaar.

Deze beenham is goed te serveren bij de hoofdmaaltijd, bij de lunch op brood of als snack met een barbequesaus. Klik hier voor een heerlijke eigen gemaakte bbqsaus