Zoeken in deze blog

maandag 18 december 2017

Lontong Nori

Kan als koude snack of bij een oosters hoofdgerecht zoals vis of schaaldieren geserveerd worden.

Nodig:
Lontong breukrijst.
Een velletje nori (zeewier voor sushi)
1 tl Himalayazout
Geroosterde sesamzaadjes

Ik kocht lontongrijst in builtjes. 16 tot 18 minuten zacht koken, het vuur daarna uitzetten en de rijst dan nog 30 minuten in het hete water laten rusten. Maar kijk vooral goed uit naar de lontongrijst van je voorkeur en kook deze volgens het geldend voorschrift.



Bereiding:
Kook de Lontong dus zoals voorgeschreven.
Roer de lontongrijst met een vork uit elkaar.


Nori met Himalayazout
Hak het velletje nori grof.
Doe een theelepel Himalayazout in een kleine blender. Voeg hier de nori aan toe.
Hak dit mengseltje tot en kleine snippertjes nori overblijven.

Strooi mengsel van nori en himalayazout bij de lontong.
Meng het met een vork door elkaar.
Bevochtig de handen met een klein beetje water.
Draai met vochtige handen formaat pingpongballetjes van de rijst.
Strooi er een beetje sesamzaadjes overheen. Lekker crunchy bij elke hap.

Laat de balletjes verder afkoelen onder een velletje folie.

Lontong Nori met Gamba's in Hoisinsaus
De Lontong Nori kan als snack met soyasaus of oestersaus worden geserveerd.
Ook met warme pittieg satésaus, zoals lontong vaak wordt gegeten.
En als (decoratief) bijgerecht ipv aardappelen of rijst, bij een visgerecht of schaaldieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten