Nodig:
150 gr roze garnalen
1 teen knoflook geperst
1/2 rode ui gesnipperd
1 el bieslook klein gehakt
1 el peterselie klein gehakt
1 bekertje Crème Fraïche
1/2 el tomatenpuree
125 gr Kastanjechampignons gevierendeeld
1 stuk rode puntpaprika klein gesneden
1/2 rode peper in ringetjes gesneden
1 tl karwijzaad geroosterd
1 tl zw peper
1/2 el paprikapoeder mild
1 dl droge witte wijn
3 el olijfolie
1 maggi Bouillonblokje
Bereiding:
Verhit de olie, voeg er evt een klontje roomboter aan toe.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de champignons toe.
Voeg de paprika, rode peper, tomaat, karwijzaad en paprikapoeder toe.
Even bakken.
Voeg de garnalen toe.
Voeg de witte wijn toe. laat deze even reduceren (inkoken).
Voeg de peterselie en bieslook toe.
Voeg de Crème Fraïche toe. Goed mengen.
Afmaken met zwarte peper en een bouillonblokje of wat zout.
Goed voor over de pasta of bij een visgerecht.
van Makkelijk Koken ...want als je nooit wat probeert, ontdek je ook nooit wat nieuws!
woensdag 31 augustus 2016
zaterdag 27 augustus 2016
Kruidenboter
100 gr roomboter op kamertemperatuur.
2 tenen knoflook fijn gewreven
1 tl zeezout gemalen
1 vingerkootje rode peper fijn gehakt
1/2 el peterselie fijn gehakt
1 tl zwarte peper grof gemalen
Alles mengen.
In de koelkast laten opstijven.
Grotere partijen Eventueel in porties invriezen en naar behoefte ontdooien.
Bij stokbrood, toast, Turks brood of om mee te bakken.
2 tenen knoflook fijn gewreven
1 tl zeezout gemalen
1 vingerkootje rode peper fijn gehakt
1/2 el peterselie fijn gehakt
1 tl zwarte peper grof gemalen
Alles mengen.
In de koelkast laten opstijven.
Grotere partijen Eventueel in porties invriezen en naar behoefte ontdooien.
Bij stokbrood, toast, Turks brood of om mee te bakken.
Rub voor kippenvlerkjes
Voor ca. 750 gr. Kippenvlerkjes.
Nodig:
1 el paprikaPoeder mild
1 tl zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl uipoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl zeezout gemalen
3 el olie
3 tl suiker
Alles mengen.
De kippenvlerkjes ermee inwrijven.
Een uurtje, maar bij voorkeur langer, laten inwerken.
Op een bbq-vuurtje langzaam gaar roosteren.
Gereed voor een houtvuurtje |
1 el paprikaPoeder mild
1 tl zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl uipoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl zeezout gemalen
3 el olie
3 tl suiker
Alles mengen.
De kippenvlerkjes ermee inwrijven.
Een uurtje, maar bij voorkeur langer, laten inwerken.
Op een bbq-vuurtje langzaam gaar roosteren.
maandag 8 augustus 2016
Gamba's Caribbean style
Gamba's in de schil. Zuig de saus er gerust eerst af! |
10 ongepelde gamba's
8 el olijfolie
20 g roomboter
2 tenen knoflook geperst
1 rode peper in ringen
2 tl zeezout
2 tl grof gemalen zw peper
2 handen rucola
1 el maïs
6 cherry tomaatjes
1 halfrijpe banaan in dunne repen
6 muntblaadjes gesnipperd
6 plakjes tomaat
1/2 ui in ringen
Bereiding:
Was de gamba's en droog ze.
Verhit de olie met de roomboter in een oven op 200 graden tot de olie begint te pruttelen.
Meng door de hete olie de knoflook, rode peper, zeezout en zwarte peper.
Schep de gamba's door de hete massa.
Laat de gamba's in 8 minuten in de hete oven garen.
Voeg in de laatste 3 minuten de cherrytomaatjes toe.
Frituur de reepjes banaan in frituurolie van 180 graden of bak ze in een koekepan met wat olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Gepelde gamba's |
Garneer met mais verspreid.
verspreid de gesnipperde munt.
Garneer de plakjes tomaat en verdeel de uiringen.
Garneer de gebakken banaan in een waaiervorm
.Leg de gamba's op het bedje rucola en schep hier wat van de olie met toevoegingen er overheen.
Verdeel de Cherry tomaatjes over de borden.
Serveer met stokbrood en wat knoflooksaus.
Proef de smaken van de zilte gamba's en rucola, met de zoete banaan, de 'twist of mint' of het zoetzure van de cherry tomaatjes.
vrijdag 15 juli 2016
Sambal tomaat
Nodig:
3 uien grof gesnipperd.
2 bolletjes chinese knoflook of 6 tenen gewone knoflook. geperst
2 grote adjoema pepers fijn gehakt
1 tomaat klein gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
5 el olie
Voor de kruidenmix:
1 tl zout
2 el suiker
3 tl knoflookpoeder
3 tl uipoeder
3 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl kentjur
1 tl zw peper
2 el azijn
2 maggiblokjes
2 of 3 tl komijnzaad
Bereiding:
Bak 2 uien met de knoflook, pepers, totmaat en tomatenpuree. Laat de massa 5 minuten op matig vuur zachtjes bakken.
Voeg de overige kruiden en additieven toe. Voeg nu ook de laatste gesnipperde ui toe. Meng alles goed en laat nog een paar minuten zachtjes bakken. Blijf roeren.
Plaats de sambal op een sudderplaatje en laat dit onder af en toe omroeren nog 10 minuten gaarsudderen.
3 uien grof gesnipperd.
2 bolletjes chinese knoflook of 6 tenen gewone knoflook. geperst
2 grote adjoema pepers fijn gehakt
1 tomaat klein gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
5 el olie
Voor de kruidenmix:
1 tl zout
2 el suiker
3 tl knoflookpoeder
3 tl uipoeder
3 tl gemberpoeder
1 tl laos
1 tl kentjur
1 tl zw peper
2 el azijn
2 maggiblokjes
2 of 3 tl komijnzaad
Bereiding:
Bak 2 uien met de knoflook, pepers, totmaat en tomatenpuree. Laat de massa 5 minuten op matig vuur zachtjes bakken.
Voeg de overige kruiden en additieven toe. Voeg nu ook de laatste gesnipperde ui toe. Meng alles goed en laat nog een paar minuten zachtjes bakken. Blijf roeren.
Plaats de sambal op een sudderplaatje en laat dit onder af en toe omroeren nog 10 minuten gaarsudderen.
Abonneren op:
Posts (Atom)