Zoeken in deze blog

maandag 12 september 2016

Zalm met Bieslook van de grill

Nodig:
Een stukje zalm
olie
zeezout
bieslook

Erbij:
Kastanje champignons
Krieltjes voorgekookt
Olie

Bereiding:
De zalm Insmeren met olie, zeezout en beleggen met gesneden bieslook.
Op een hete grill Eventueel op een grillplaatje garen.
De bieslook kun je vervangen door andere tuinkruiden van je eigen voorkeur.

Intussen bak je de krieltjes en voeg je een paar minuten voor het eind de kastanjechampignons erbij.

Hoe eenvoudig wil je het hebben?


Pittige mosselen met koriander

Nodig:
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst of klein gehakt
Stukje paprika grof gesneden
6 takken verse koriander gehakt.
1 Rode peper gehakt.
halve el zeezout
Een paar flinke handen verse Zeeuwse mosselen
50 cc Witte wijn
Olie

Bereiding:
Op de foto's is er gebruik gemaakt van een Weber buitenkeukentje maar uiteraard kan alles ook gewoon op het gas in de keuken bereid worden.

Verhit de olie in een pan. Dat kan een wok zijn maar ook een koekenpan met een wat hogere rand.
Bak, op de koriander na, alle kruiden, zeezout en de paprika een minuut in de hete olie.
Voeg de mosselen bij de bakkende massa.
Schep alles goed door elkaar.
Voeg de witte wijn toe.
Bak de mosselen in hooguit 5 minuten gereed en meng dan de gehakte koriander erbij.

Meteen opdienen met stokbrood en knoflookmayonaise of kruidenboter.
Een lekker witte chardonnay erbij drinken.

Marinade voor gamba's

Genoeg voor 12 gamba's

Meng de volgende ingrediënten goed met elkaar.
1 el olie
1 tl chilipoeder
2 teen knoflook geperst
1/2 el zeezout
1 tl Zwarte peper
1 tl selderiezaad

Wentel de gamba's door bovenstaand mengsel.
Bereiding kan onder de grill, op de bbq of in de koekenpan met wat olie of roomboter.

Marinade voor kipkluifjes

Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar.

3 tl knoflookpoeder
3 tl uipoeder
2 tl zout
2 tl Zwarte peper
2 tl gember
2 tl gemalen komijn
1 el ketjap manis
1 el sesamolie

Genoeg voor 500 gram kipkluifjes

Bereiding:
Laat de kipkluifjes of vlerkjes minimaal 3 uur in de marinade liggen.
Verhit de oven op 200 graden, Hete lucht oven op 220 graden.
Laat de kippetjes roosteren tot ze naar behoefte gegaard zijn.

Kabeljauw met pasta en spinazie

Nodig:
250 g Kabeljauw in dobbelstenen
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
handje peterselie klein gehakt
3 el olijfolie
150 gr spinazie gewassen
basilicum naar smaak
200 gr Crème Fraiche
1 dl witte wijn
stukje paprika gesneden
1/2 rode peper
Visbouillonblokje
Pasta gekookt



Bereiding:
Fruit ui knoflook en gesneden paprika in hete olie.
Bak vervolgens de kabeljauw een 5 minuten mee.
Strooi er basilicum en peterselie bij.
Voeg ook de rode peper toe.
Voeg de witte wijn toe en laat dit op half hoog vuur inkoken.
De saus kan op dikte gemaakt worden met een beetje maizena in een beetje water vermengd.
Verkruimel het bouillonblokje in de saus.

Verdeel een paar handen spinazie op de bodem van een leeg bord.
Leg hier een portie pasta bovenop.
Schep de kabeljauw met saus over de pasta heen.

Opdienen met wijn en geraspte parmezaanse kaas.